O NAMA

Moj prvi susret sa njemačkim boxerima bio je još u djetinjstvu kada je susjed dobio na poklon odraslog žutog mužjaka Atilu.Moj prvi kontakt s njime stvorio je jedno novo mjesto u mome srcu, tako da sam već kao dječak osjetio kako pored svoje „ružne ljepote“ boxeri posjeduju izuzetan osjećaj za djecu i ljude općenito.Njihova narav je sasvim dijametralna njihovom izgedu, koji kod nekih ljudi pobuđuje određene strahove.
Kad su se stekli uvjeti , nabavljam svog prvog boxera Joy-a koji nam je bio divan prijatelj punih 13 godina. Uz njega su odrastala i moja djeca tako da je rastanak s njime bio bolan.
Nakon pauze od 1,5 godinu odlučujem se za nabavku novog psa, sa željom da se počnem baviti i uzgojem ove plemenite pasmine pasa. Nabavljam kujicu Lolu, s kojom počinjem posjećivati izložbe i bilježim prve uspjehe.Otrežnjenje doživljavam kada odlazim sa kujom na slikanje kukova i shvatam da sam kupio kujicu sa velikom displazijom .U tom trenutku odlučujem da za kvalitetan početak treba nabavljati štene od renomiranog uzgajivača. Naša Lola postaje kućni ljubimac , a ja uspostavljam kontakt sa obitelji Dekanić uz čiju pomoć nabavljam kujicu Raffy Ipon Saan kao i stvaram jedno veliko prijateljstvo i na mala vrata ,uz njihovu pomoć ulazim u boxerski svijet.
U zadnje dvije godine upoznao sam veliki broj boxeraša i posjetio velik broj izložbi, stekao prijatelje i iskustvo.
Ponosno sa kujicom Raffy prijavljujem novu uzgajivačnicu MAGODAMA, i sa 24.07.2008. dobivam svoje prvo leglo.
U zadnjih 27 godina uz mene je i moja supruga Gordana ,koja je postala veliki ljubitelj boxera i velika pomoć i potpora.
U budućnosti želim dati svojom ljubavlju i radom mali doprinos razvoju rase boxera i stvaranju što većeg broja prijateljstava sa ljubiteljima ovih divnih životinja.
Na kraju veliko hvala Ani i Nenadu Dekaniću na savjetima, mentorstvu i nadasve prijateljstvu, kao i mom prijatelju Deanu i Violeti na boxerskom druženju i podršci.

 


Copyright © 2008 Magodama